Şile de bir cennet Saklı Göl

Şile Saklı Göl


Yazdan kalma nefis bir hava,üstelik Ekim ayının daha ilk günleri.Soğuk günler gelmeden bu güzel havaları değerlendirmek lazım diyerek, rotamızı Şile belirleyip  yola çıktık.İstikamet Şile'ydi evet taki Şile girişinde Saklı Göl tabelasını görüp merak edene kadar.
Şile girişinde sağa yön tebelasıyla girdiğimiz güzel dar bir yolla 5 kilometre sonra Saklı göl e ulaşmış olduk.
Karaman dere köyünde bulunan , ormanlık içersin de gizlenmiş harika bir göl burası.

Şile Saklı Göl


İlk önce bir otoparka giriyorsunuz.Bir tepe, göl nerede hani diye düşünürken, karşınıza çıkan ahşap merdivenleri tırmanıp,  tepeyi aşar aşmaz harika manzarayla karşılaşıveriyorsunuz.
İstanbul un bu kadar yakınında yem yeşil ormanın içersin de bu gölü görüp de hayran olmamak elde değil inanın.
Şile Saklı Göl
Yapay bir baraj gölü olan Saklı göl,fotoğraf çekmek ve doğa yürüyüşü yapmak için tercih edebileceğiniz bir yer.Hafta sonları oldukça kalabalık olduğundan erken saatlerde gitmenizde fayda var.
Şile Saklı Göl
Şile Saklı Göl


Göl etrafında bulunan restorant ve çardaklar şeklinde piknik ve mangal için ayrı konuşlandırılmış bölümler de ister kendi malzemelerinizi götürerek, masa kiralıyarak zaman geçirebilirsiniz,isterseniz de restoran da seçtiğiniz menüyü sipariş ederek karnınızı doyurabilirsiniz.

Şile Saklı Göl

Göl kenarında yatılı konaklama imkanı malesef yok.
Günü birlik gezi için tercih edebileceğiniz harika bir bölge.Gidip görmediyseniz bence imkanınız varsa mutlaka gidin ve gezin.

Şile Saklı Göl








Yorumlar

  1. Çok güzelmiş gerçekten inş kıymetini bilerek korurlar.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel görünüyor canım ya bayıldım resmen :) yakınımızda ne kadar güzellikler varda biz farkında değiliz umarım hakkettiği şekilde korunur bu doğa harikası yer :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥