Köşdere Kırkgeçit Termal Otel Suları Şifa Dağıtıyor


Köşdere Kırkgeçit Termal Otel


Son yıllarda doğal kaynaklara dönmek, doğal besinlerle beslenmek, hastalıkları doğal yöntemlerle iyileştirmek tüm dünyada yükselen bir değer haline geldi. Temiz hava, doğal besinler, doğal tedavi yöntemleri, gelişen teknolojiye rağmen giderek insanların daha fazla tercihi oldu.
Zengin termal su kaynaklarına sahip Anadolu topraklarında kurulmuş kaplıcalar, binlerce yıldan bu yana insanlık için şifa kaynağı olmaya devam ediyor.Termal sular insan vücudunun ihtiyacı olan mineraller bakımından zengin olduğu ve iyileştirici özellik taşıdığı için hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
İnsanlar gür ormanların içinde kuş sesleriyle şehrin karmaşasından ve gürültüsünden uzak, kalitesi sağlık bakanlığınca onaylanmış suyun da desteğiyle şifa arıyorlar.
Her ne kadar tıp dev adımlarla ilerliyor olsa da, doğal kaynaklara ilginin yüksek olmasının sebeplerinden biri de, termal  tesislerin sadece tedavi için değil, dinlenmek , dinçleşmek ve eğlenmek için de çok iyi olanaklar sunuyor olması.
Sağlığı ve huzuru aynı çatı altında buluşturmayı hedefleyen Köşdere Kırkgeçit Termal Otel de işte bu anlayışla hizmet vermeyi amaç edinmiş bir işletme.
Geçtiğimiz hafta Tarçın Events in yaza merhaba organizasyonuyla tanıştık Kazdağlarının eteğindeki  bu gözde termal tesisle.20 blogger in katılım sağladığı 2 günlük  hafta sonu gezimiz için İstanbul'dan
Çanakkale Biga daki tesise bir gurup  6 saatlik otobüs yolculuğuyla diğer gurup da Yenikapı dan kalkan 3 saatlik feribot seferiyle Bandırma aktarmasıyla kısa sürede ulaştık.
Biga Şehir merkezine 14 km mesafede bulunan termal otele giderken kırkgeçit deresi boyunca yeşil vadinin kuş sesleri içerisinde kaz dağlarının güzel havasını ve bitki örtüsünün büyüsüne kendinizi kaptırmamanız inanın elde değil.Kırkgeçit Termal, adını eskiden kırk köprüden geçilerek gidilen kaynak olduğu için almış.. Akarsuyu bol kaz dağı sularının ortak özelliği çok soğuk ve eritici olmasıymış.
Soğuk su dışında sıcak su kaynaklarının bulunduğu bölge için Kırkgeçit Termal suyunun geçmişi 2000 sene öncesine dayandığı idda edilen kaynak, bölgede ünlüdür.
Köşdere Kırkgeçit Termal Otele ulaştığımızda deneyimli , güler yüzüyle profesyonelliği birleştiren personel kadrosu bizleri karşıladı.
Odalarımıza yerleşme sonrası sabah kalvaltımız sırasında tanıştık tesisin güzel işletmecisi Bihter hanımla.Kendisinden öncelikle termal tesis ve hizmetleri hakkında detaylı bilgiler aldık
44 Odalı tesis içersinde 1 kapalı 2 si açık olmak üzere 3 tane termal  havuzu bulunmakta.3  ayrı yerden  kendi cazibesi ile yüzeye çıkan 52 derecedeki termal su,  renksiz, mineral bakımından zengin ve berrak.Termal Otel de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, doğal inholasyonu, Türk hamamı, günlük banyoları,masaj odası, toplantı salonu ve  yürüyüş parkurları gibi sosyal imkanları da içinde barındıran tesisde sağlığı ve huzuru muazzam doğasıyla kendinizi adeta bir yeryüzü cennetinde hissini yaşıyorsunuz.
Hemen resepsiyon girişinde bulunan sunak dikkatinizi çekecektir.Yapılan arkeolojik çalışmalarda 1. yüzyılda yaşamış olan  İngiliz Maria Reto nun amansız hastalığından kırkgecit termal suyu sayesinde kurtulmuş ve güzelliğine kavuşmuş olduğu için bu sunağı yaptırdığı ortaya çıkmış.

Köşdere Kırkgeçit Termal Otel


Doğal İnholasyon odası:
45C'lik sıcaklık ve %100 nem oranına sahip doğal inholasyon odasıda 2000 yıllık geçmişe sahip.Suyun kaynağında bulunan tarihi oda, eski halini korunarak misafirlerine hizmet veriyor. Uzmanlar kontrolünde geçireceğiniz süre zarfında; soğuk algınlığı, astım, sinüzit, bronşit gibi rahatsızlıklarınızın giderilmesine ve kan dolaşımınızı hızlandırarak tansiyonunuzu düzenlemeye yardımcı olan doğal bir sauna adeta.Tüm arkadaşlarım ve ben kontrollü bir şekilde bu doğal saunadanda faydalanmayı ihmal etmedik tabiki.

Köşdere Kırkgeçit Termal Otel



Otelde bulunan Kırkgeçit Termal suyunun, sahip olduğu  kalsiyum karbonat, florür sülfat, magnezyum ve potasyum içerikleri sayesinde banyo uygulamalarında, sağlık bakanlığından tescilli rapora göre birçok hastalığa iyi geldiği kanıtlanmış.

Köşdere Kırkgeçit Termal Otel


Cildi canlandıran, pürüzsüzleştiren cilt güzelliğini olumlu yönde desteklemesi
Gerginlik ya da uyku bozuklukları gibi depresif problemlerin atılması,
Kas romatizmatizmaları ve yumuşak doku romatizmaları hastalıklarının iyileşmesi,
Deri hastalıklarından; sedef hastalığı, egzama ve akne/sivilce tedavisinde,
Ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası dönem, spor yaralanmaları,
İnme sonrası dönem,
Kireçlenme / eklem hastalıkları
Kronik bel ağrısı
Ayrıca termal sular vücudumuzun kan dolaşım sistemini düzenlemekte olup toksinlerin atılımını hızlandırmaktadır. Dolayısı ile sindirim sisteminin de düzenli çalışmasını büyük ölçüde destekliyor. Açık havuzlar günün her saatinde kullanıma açık olup bay/bayan karışık olarak kullanılabilmekte. Kapalı havuzda ise bay/bayan saatleri ayrılmış.. Kapalı havuz bölümünde klasik Türk hamamı kurna duş alanı ve göbek taşı bulunuyor.
Termal havuz kullanım sonrasında bay / bayanlar için ayrı ayrı uzman masözler in  yaptığı  kese ve , aromatik kremler , yağlarla yapılan tüm vücut masajı , kil maskeleriyle vücud güzelliğinin yanı sıra , tüm kaslarınızın  rahatlaması adına kesinlikle tavsiye edebileceğim uygulamalardan.

Odalarda ise tüm otel içinde sizlere gerekli olabilecek her şey mevcut.
Balkon, termal su verilen jakuzili banyo, tuvalet, direk telefon ve wireless bağlantısı, tv, mini buzdolabı, havlu ve termal su kullanımı sonrası için  bornoz,merkezi ısıtma sistemi bulunmakta.

Köşdere Kırkgeçit Termal Otel

Termal otel yarım pansiyon konsepti ile misafirlerini ağırlamakta.Açık büfe sabah kahvaltısı ve yine açık büfe akşam yemeğinin yanı sıra öğle yemekleri arzu eden misafirleri için ekstra ücretli  alakart hizmetide sunmakta.  

Köşdere Kırkgeçit Termal Otel


Köşdere Kırkgeçit Termal Otel

Bunun yanısıra  lobide bulunan kafeteryadan içecek ve aperitif yiyecek hizmeti alabilir ayrıca yöresel ürünlerdende alışveriş yapabiliyorsunuz.Bizler konakladığımız süre boyunca güler yüzlü ve hızlı servisinin yanında yemek lezzetinden çok memnun kaldık.Özellikle köfte ve ev yapımı eriştesini mutlaka tatmanızı öneririm.



Köşdere Kırkgeçit Termal Otel

Köşdere kırkgeçit termal otel içersinde keyifli saatler yaşayabilmeniz için bir çok seçenekde düşünülmüş.
Tesis içerisinde kiralayabildiğiniz dağ bisikletleri ile mini dağ turları düzenlenmekte.Egzersiz yapabileceğiniz çesitli spor aletlerinden oluşan kapalı bölümün haricinde geniş bahçesi içersinde bulunan egzersiz aletlerinden faydalanarak günlük egzersizlerinizi tamamlayabilir,yeşillikler içersindeki ağaçların serin gölgesi altında ahşap masalı oturma guruplarında kuş sesleri eşliğinde 5 çayınızı yudumlayabilirsiniz.Çocukların keyifli vakit geçirmesi için mini futbol sahası, voleybol alanı ve mini klup de mevcut.

Köşdere Kırkgeçit Termal Otel

Otelin hemen girişinde bulunan patika  bir yolla devam eden orman  içi yürüyüş parkurunda doğanın olduğu gibi korunan  yemyeşil coğrafyası içersinde gezinirken Kaz Dağlarının dillere destan havasını soluyarak bitki örtüsünün keyfini çıkarabilirsiniz. 

Köşdere Kırkgeçit Termal Otel

Ben ve organizasyona katılan tüm arkadaşlarım bulunduğumuz 2 günlük süre boyunca termal tesiste bulunan tüm olanaklardan sınırsız olarak faydalandık.Gitmeden önce epey bir süredir her iki dizimdede hafiften sürekli kendini hatırlatan diz ağrılarım vardı. Termal tesisden dönmemizden tam bir hafta geçmesine rağmen hala ilginç bir şekilde hiç bir ağrı hissetmiyorum.2 Günlük termal havuz kullanma sürecinde bile bukadar etki alabiliyorsam bu suyun şifa verdiğini inkar etmem olanaksızdır değilmi:))

Köşdere kırkgeçit termal otelde gerçekleştirdiğimiz Tarçın Events yazamerhaba etkinliğimizin eğlencesi de muhteşem bir fasıl eşliğinde  yediğimiz akşam yemeğiyle oldu.Şarkılar söyleyerek halaylar çekerek tadına doyulmaz bir gece yaşadık.
Tüm organizasyon boyunca termal oteldeki konaklamamızın her anını harika fotoğraflarla ölümsüzleştirdik.Bu görsel şöleni sizlere video eşliğinde sunmanın daha hoş olabileceğini düşündüğüm için hemde çok fazla fotoğraf olmasından dolayı, bizlerle olan fotoğrafları bu yazıma eklemedim.
Buyrun aşağıdaki videoyla Tarçın Evens yaza merhaba partisinin Köşdere Kırkgeçit  Termal Oteldeki partisine.:)
Youtube sitesinden büyük haliyle izleyebilmek için buradaki linke tıklayabilirsiniz.Kanalıma abone olursanız da çok sevinirim.





Bu güzel organizasyonu düzenleyen Sevgili arkadaşım Fatma Yılmaz Tarçın Events e ve bizlere tesisinin tüm imkanlarını sınırsız sunan Köşdere Kırkgeçit Termal Otel sahibesi Bihter hanıma ve uzman güler yüzlü personeline ,hediyeleriyle bizleri yalnız bırakmayan tüm sponsor firmalara yürekten çok teşekkür ederiz. Unutulmaz anılar biriktirdik.En kısa zamanda tekrar nasip olursa mutlaka gitmek istediğim harika bir ,sağlık ve huzur merkezi ..
Etkinliğe katılan çok değerli tüm blogger arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim.Her biriyle çok eğlenceli çok keyifli anlar paylaştık.
Etkinliğimizde sponsor olan firmaların  hediyeleri hakkında detaylı yazımı ayrı bir postda sizlerle paylaşacağım.
Yaza Merhaba organizasyonumuza ait tüm paylaşımlara 
#kosderekirkgecittermalotel #tarcineventsleyazamerhaba #tarcinevents hastack lerini kullanarak sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Katılımcı Blogger lar:

Fatma Samsa Yılmaz -Tarçın Events Kurucusu
Özlem Mekik-ZiyadeFasıl'ınsahibi,Eğitmen şef,Günümüz Lezzetleri kitabının yazarı,Sofra dergisi yazarı,Milliyet Lezzetköşe yazarı,Magazinkolik Yazarı

Selma  Mollaoğlu      http://mutfakvetatlar.blogspot.com.tr/
Evren Elif Yalçınkaya     http://cayaski.com/
Arzu Göncü Hangül http://www.vanilins.com/
Beyhan Kadayıfçı  http://www.beyhaninmutfagi.com/

Sponsor Firmalar:

KÖŞDERE KIRKGEÇİT OTEL http://www.kirkgecittermalotel.com/
GÖKÇEK MOBİLYA GOKCEKMOBILYA (İG)
GÜLSÜM ABLA GULSUMABLA (İG)
GOOD JOB EVENTS GOODJOBEVENTS (İG)
DELYAS DELYAS (İG)
ERİŞ GIDA www.nudo.com.tr
MAYON MASKE Mayonkilmaskesi (facebook)
BEĞENDİM PAYLAŞTIM Begendim_Paylastim (İG)









Yorumlar

  1. great post, looks amazing

    www.angelavissers.com

    YanıtlaSil
  2. Kalemine sağıl vnm çok güzel bir yazı yazmıssın Sevgiler Lezzet Tramvayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,okuyan yüreğine sağlık seninde.
      Sevgiler

      Sil
  3. Şerifeciğim anlatımın çok güzel..Emeğine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzu cum , okuyan yüreğine sağlık.
      Sevgilerimle.

      Sil
  4. Harikasın canım ,çok güzel anlatmışsın tebrik ederim :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canımsın, çok güzel bir yazı olmuş. :) Severek okudum. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yağmur cum.Bende öptüm.
      Sevgiler canım

      Sil
  6. Çok başarılı bir web siteniz var. Yakından takip ediyorum. Başarılar dilerim http://klimavekombi.net/kucukcekmece-kombi-servisi/

    YanıtlaSil
  7. başarılı anlatmışsınız çok teşekkür ederiz http://klimavekombi.net/kucukcekmece-kombi-servisi/

    YanıtlaSil
  8. gerçekten çok başarılı bir blog alkış :) http://www.ustamteknikservis.com/gurpinar-alarko-servisi.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥